Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 19 și 20 noiembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 19 și 20 noiembrie
Publicat: 19/11/2022, 08:00

19Pe final de toamnă generoasă și blândă, am pus din nou pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente culturale care să-ți încălzească sufletul.

Filme pe agenda de weekend

Timid, dar sigur, încep să își facă loc pe agenda de weekend filmele cu tematică de sărbători. Unul singur în premieră în această săptămână, mult mai multe în perioada care urmează.

„Ennio”

Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a vorbi cu peste șaptezeci de regizori și muzicieni despre Ennio Morricone, de la Wong Kar-wai, Bernardo Bertolucci, Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer până la Bruce Springsteen.

Regia: Giuseppe Tornatore

Cu: Oliver Stone, Barry Levinson, Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Hans Zimmer

Gen film: Biografic

„Pissarro, Părintele Impresionismului”

Pissarro a urmat o cale dramatică și, de-a lungul anilor, el a scris multe scrisori familiei sale. Prin intermediul acestor scrisori intime si revelatoare, acest film captivant dezvăluie viața și opera lui Pissarro.

Regia: David Bickerstaff

Gen film: Documentar

„Crăciunul ursulețului Teddy”

Liniștea sărbătorilor de iarnă s-a așternut peste orășel, dar târgul de Crăciun este animat. Tânăra Mariann vede un ursuleț de pluș pe raftul de sus. Să fie viu? Fata și-l dorește orice-ar fi, dar ursulețul ar vrea să ajungă la o familie bogată.

Regia: Andrea Eckerbom

Cu: Jan Gunnar Røise, Nader Khademi, Mariann Hole, Marianne Krogness, Kai Remlov, Marte Klerck-Nilssen

Gen film: Familie

„Meniul”

Tyler și Margot călătoresc spre o insulă îndepărtată pentru a lua masa într-un restaurant exclusivist. Bucătarul șef Slowik își așteaptă clienții cu un meniu generos, dar și cu câteva surprize terifiante.

Regia: Mark Mylod

Cu: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult

Gen film: Comedie, Horror

Teatru pe agenda de weekend

Gustă din bucuria spectacolului într-o sală de teatru, cu energia fluidă dintre actori și public și alege una dintre piesele puse în această săptămână pe agenda de weekend.

„Părinți și copii”

Un spectacol de o izbitoare actualitate tematică, în care veți regăsi atmosfera teatrului rus cu personajele lui prinse într-un labirint al emoțiilor și discuțiilor infinite, precum și umorul englezesc și ironia fină din condeiul dramaturgului irlandez. Veți fi seduși de jocul rafinat și plin de nuanțe al actorilor îndrumați atent și sensibil de regizor într-o acțiune care curge firesc în momentele ei dramatice. Lumea „părinților”, „dezacordată” noii ideologii a tineretului nihilist, scufundându-se în propria neputință de schimbare, își găsește transpunerea scenică având profunde semnificații sub semnătura artiștilor Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume). În fapt, prin spectacolul său, Vlad Massaci relevă felul în care întreaga comedie umană a lui Turgheniev / Friel devine drama unei lumi întregi nevoită să îndure urmările catastrofale ale ideologiilor care au marcat istoria civilizației și umanității.

Când: sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

Unde: TNB

Distribuția: Andrei Huțuleac, Alexandru Potocean, Mihai Călin, Richard Bovnoczki, Vitalie Bichir / Tomi Cristin, Diana Dumbravă, Cosmina Olariu, Crina Semciuc, Măriuca-Serena Bosnea, Emilia Popescu, Fulvia Folosea, Emilian Mârnea, Mihai Verbiţchi, Andrei Tomi

Regia: Vlad Massaci

„Fata din curcubeu”

O lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plângi pe măsură ce îți dezvăluie povestea. Fata asta, deși a văzut foarte multe filme, nu este un critic de artă obișnuit, locul ei de munca este locul 13 din cinematograful Curcubeu, acolo își primește clienții, acolo își construiește visele, acolo vede multe filme. Si pe parcursul piesei, atunci când cuvintele nu mai sunt de ajuns, ea cântă; afli întâmplările cu clienții, despre primului ei iubit, povestea pisicii – singura prietenă în singurătatea care o înconjoară, visul ei de a vinde înghețată copiilor sau visul de a fi salvată de însuși Richard Gere din viața mizeră pe care o duce.

E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă. Plasa, în cazul acestui spectacol, e chiar publicul.

Când: sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Artă București

Distribuția: Marcela Motoc

Regia: Lia Bugnar

„Despre dragoste, cu ură”

Se poate vorbi despre dragoste în lipsa comunicării? El o iubește pe ea. Ea e convinsă că nu. El e convins că ea nu. Dar niciunul nu zice nimic cu subiect și predicat. Până când e prea târziu.

Patru prieteni se întâlnesc pentru a lua cina împreună și ajung să afle adevărul unul despre celălalt. În timp ce Mary este convinsă că Charlie s-a plictisit de ea, Arthur e convins că are o relație perfectă cu Corina. Însă, viața e plină de surprize. Și umor.

O comedie romantică ce are un final neașteptat, care îi aduce din nou împreună pe aceeași scenă pe Tania Popa și Andreas Petrescu, alături de Cristi Iacob și Aura Călărașu.

Când: duminică, 20 noiembrie, ora 16.00

Unde: Teatrul Elisabeta

Distribuția: Tania Popa, Andreas Petrescu, Cristi Iacob, Aura Călărașu

Regia: Tania Popa

„Timp&Tempo”

Ai uneori impresia că deși vorbești aceeași limbă cu cel din fața ta, pare că sunteți din lumi diferite? Te întrebi la final de lună dacă într-un univers paralel ai salariul mai mare sau un mecanic auto competent? Ai făcut o tâmpenie și îți dorești să poți da timpul înapoi? În comedia „Timp&Tempo” se poate orice!

Spectacolul are la bază șase piese scurte din volumul „All in the Timing” de David Ives. Acestea au avut premiera în 1993 și s-au bucurat de un succes răsunător, având parte de peste 600 de reprezentații off Broadway.

Când: duminică, 20 noiembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Lucia Sturdza Bulandra

Distribuția: Irina Artenii , Aurelian Culea, Răzvan Mândruță , Răzvan Omotă, Vlad Ionuț Popescu, Daniela Purcărea, Cristina Tudor, Ileana Ursu

Regia: Victor Olăhuț

Concerte pe agenda de weekend

Ritmuri variate, atmosferă de petrecere, antrenament pentru sărbători. Am pus pe agenda de weekend variante muzicale atât de diferite, încât este greu să nu găsești ceva pe placul tău.

Turneul naţional „Vioara lui Enescu”, Filamonica George Enescu, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

Seară magică pe ritmuri grecești și armănești, Arenele Romane, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

Niște băieți live, Club Fabrica, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

Graveland + Machiavellian God, Daius, Gerrar, Quantic Pub, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00

George Baicea Electric Blues Band, Green Hours Jazz Cafe, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 20.00

Un ceas de cântec cu Maria Răducanu, Teatrul de Artă București, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 20.30

Săptămâna Filmului Maghiar la București, ediția a 16-a – Ziua 0

Deschiderea de luni a Săptămânii Filmului Maghiar este precedată și anul acesta de două evenimente desfășurate duminică, ziua 0 a festivalului, găzduite de Institutul Maghiar (Gina Patrichi nr. 8): expoziția Perspectivă largă – 120 de ani de cinematografie maghiară, o expoziție ambulantă a grandioasei expoziții prezentate cu același titlu în 2021 la Muzeul Ludwig din Budapesta despre cei 120 de ani ai industriei maghiare de film. Expoziția prezintă o imagine amplă a trecutului și prezentului artei și industriei cinematografice maghiare de la nașterea acestei arte prin perioada filmului maghiar și descoperirea filmului sonor până la creațiile contemporane. Prezintă marii maeștri maghiari ai celei de-a șapte arte, dar și creațiile importante din punct de vedere al istoriei cinematografiei. Ne oferă momente din viața unor artiști maghiari sau cu rădăcini maghiare care au avut o carieră de succes pe plan internațional și și-au pus amprenta pe industria cinematografiei mondiale.

După vernisarea expoziției are loc proiecția un teatru-film istoric muzical al cărui muzică a fost scrisă de compozitorul timișorean Cári Tibor, iar ideea i se datorează lui Dolhai Attila, solist al Teatrului de Operetă din Budapesta. Musicalul intitulat Loialitate eternă regizat de Iványi Marcell, deținător al Premiului Palme d`Or, are la bază o autobiografie ce poate fi considerată și document de epocă. Este vorba despre o familie de intelectuali timișoreni care și marginalizați își păstrează umanismul.

Foto: Teatrul de Artă București

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film Evreiesc: Între 15 și 21 noiembrie, filme, concerte și expoziții în premieră la București

Cartea „Vă place opera?”, de Luminița Constantinescu, va fi lansată la Ateneul Român, pe 5 noiembrie

„Muzeul pentru tine!” – Expoziție blockbuster cu piese de tezaur din colecțiile a 25 de muzee, la București

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Gabriela Lucuțar, detalii de ultimă oră despre înmormântarea lui Silviu Prigoană: 'Mi-a lăsat o listă...
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
Corpul unui bărbat dat dispărut a fost găsit trei zile mai târziu într-un aparat de...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Scandal acasă la Silviu Prigoană, după anunţul morţii acestuia. Adriana Bahmuţeanu a chemat poliția pentru că nu...
Șef militar NATO: „Sunt absolut sigur că dacă rușii nu ar fi avut arme nucleare,...
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul...
Vin ninsorile și în București! Când ninge în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Lanţul de erori care a dus la moartea tragică a lui Andrei. A fost consultat...
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
România ar putea adera complet la spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025. Cum va...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2024? În...
Au fost creați ROBOȚII care pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Cum au reacționat copiii minori ai lui Silviu Prigoană când au aflat că tata a...
Cine este Mihaela Prigoană, văduva lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-a căsătorit cu frumoasa...
Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca...
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au arătat cămara cu provizii de iarnă. Polemică aprinsă în...
BANCUL ZILEI. Un ardelean se uită la un tip ce face flotări, apoi începe să-și...
Un studiu arată că, atunci când suntem obosiți, devenim și mai agresivi